FISTIKLI BAKLAVA
Baklava göçebe Türklerin yufka kültüründen gelişmiş ve sonrasında Osmanlı saray mutfağında şimdiki halini almıştır. Osmanlı İmparatorluğu’nun hemen her yöresinde bilinen baklavanın, daha çok Saray’da, konaklarda, ziyafetlerde, şenliklerde tüketildiği anlaşılır. Tatlıların padişahı baklava, aynı zamanda padişahların tatlısı olarak görülmüştür. Saray mutfağında özel günlerin en gözde tatlısı baklava olmuştur.
Bölgemizde ve Diyarbakır’da gördüğümüz anda iştahımızı kabartan kat kat lezzet Fıstıklı Baklava, işin ehli ustasının elinden yapılınca tadına doyulmayan bir tatlıdır. Şeyhmus Alto Kadayıfçısı ise; bu lezzetin en önemli duraklarındandır. Çıtır çıtır Fıstıklı Baklava’nın, en doğal, en bol malzemeli hali için şubelerimize tadım yapmaya gelmenizi bekliyor Devamını Göster