CEVİZLİ BAKLAVA
Baklava göçebe Türklerin yufka kültüründen gelişmiş ve sonrasında Osmanlı saray mutfağında şimdiki halini almıştır. Osmanlı İmparatorluğu’nun hemen her yöresinde bilinen baklavanın, daha çok Saray’da, konaklarda, ziyafetlerde, şenliklerde tüketildiği anlaşılır. Tatlıların padişahı baklava, aynı zamanda padişahların tatlısı olarak görülmüştür. Saray mutfağında özel günlerin en gözde tatlısı baklava olmuştur.Baklavanın lezzetini doğrudan etkileyen üç ana faktör yufkası, şerbeti ve iç malzemeleridir. Yufkasının inceliğini, dayanıklılığını ve lezzetini etkileyen en önemli malzemeler ise un, yumurta, nişasta, tuz ve asittir. Hepsinin en layığıyla kullanıldığı adres ise; Şeyhmus Alto Markası’dır.
Bölgemizde ve Diyarbakır’da gördüğümüz anda iştahımızı kabartan kat kat le Devamını Göster